Novéna k bl. Alfonze Márii, panne a zakladateľke

Skutky apoštolov nám pripomínajú obdobie po Kristovom nanebovstúpení, keď sa apoštoli  na jeho príkaz vrátili do hornej siene a zotrvávali  na modlitbách s Ježišovou matkou, bratmi a sestrami v jednoduchom spoločenstve, ktoré bolo prvým jadrom Cirkvi (porov. Sk 1, 12-14). Odvtedy Cirkev každý rok po Nanebovstúpení Pána prežíva prvú novénu k Duchu Svätému. „Keď zostúpi  na vás Svätý Duch, dostanete silu a budete mi svedkami“ (Sk 1, 8).

Modlime sa spolu s Cirkvou: „Príď, Duchu Svätý, tvorivý, príď svojich verných navštíviť; naplň nám srdcia milosťou, ktoré si stvoril múdrosťou…“, aby aj táto duchovná príprava na liturgický sviatok  a 5. výročie blahorečenia bola príležitosťou  na získanie nových milostí a  spoznanie novej vízie o obnove nášho duchovného života a apoštolátu, vychádzajúc z charizmy a spirituality našej blahoslavenej Alfonzy Márie.

 

Vložme sa pod ochranu Matky Vykupiteľa, aby sme s Božím ľudom neprestali spievať a mohli čoskoro vzdať Bohu vďaku s blahoslavenou Alfonzou Máriou za dar jej svätorečenia. Prosme, lebo len tak dostaneme… (porov. Mt, 7,7).

Zamyslenia sú spracované na základe textov z vyjadrení teológov, modlitieb a príhovorov blahoslavenej zakladateľky, ktoré nám zanechala ako dedičstvo svojho života s Bohom.

 1     3   4   5   6   7    8   9  

 

celá novéna na stiahnutie – tu