Tajomstvo duchovného života a svätosti bl. Alfonzy Márie

2. výročie blahorečenia Alfonzy Márie – Tajomstvo jej duchovného života a svätosti

Pri príležitosti 2. výročia blahorečenia, Alfonzy Márie Eppingerovej, zakladateľky a panny, svätou omšou ďakujeme za dar blahorečenia 12. septembra 2020 o 8.00 hod. v kostole Milosrdných bratov, Nám. SNP v Bratislave. 

S vďakou v srdci si sprítomňujeme momenty blahorečenia v katedrále Notre-Dame v Štrasburgu 9. septembra 2018 a naďalej prenikáme do tajomstva vnútorného života blahoslavenej zakladateľky.

To, čo máme o duchovnom živote matky Alfonzy Márie k dispozícii, pochádza od kvalifikovaných osôb, medzi ktorých patria očití svedkovia jej života a svätosti:

  • farár Ján Dávid Reichard, ku ktorému mala absolútnu dôveru počas celého jej života;
  • Andrej Räss, biskup v Štrasburgu dáva záruky ohľadom pravdivosti informácií o jej živote;
  • abbé C. I. Busson, ktorý ju obdivoval a ihneď zachytával, všetko, čo počul a videl;
  • abbé J. M. Fleck, ktorý bol poverený pomáhať farárovi Reichardovi a zapisoval všetko, čo Alžbeta a neskôr matka Alfonza Mária diktovala.

Jej duchovný život má charakter nepopierateľnej autenticity a úprimnosti. Nerobila vedecké prednášky o kresťanských čnostiach, aby ich odporúčala druhým, len ich jednoducho žila. Počas svojho života sa celou svojou bytosťou upevňovala v tom, aby žila čo najdokonalejším spôsobom a dodržiavala požiadavky kresťanského života. Jej radikálna vernosť Bohu bola takou nezlomnou, že sama predstavovala istý druh „živého pravidla“ a to práve svojou starosťou o dokonalosť, ktorá sa v nej  nikdy neumenšila.

čítať ďalej – celý článok