Bl. Alfonza Mária – formátorka

V evanjeliu podľa sv. Lukáša čítame: „Ako Ježiš hovoril zástupom, akási žena zo zástupu pozdvihla svoj hlas a povedala mu: ,Blahoslavený život, ktorý ťa nosil, a prsia, ktoré si požíval.´ Ale on povedal: ,Skôr sú blahoslavení tí, čo počúvajú Božie slovo a zachovávajú ho.´“ (Lk 11, 27-28).

Keď žena zo zástupu prejaví kompliment, Ježiš o to nestojí a hovorí: „Skôr sú blahoslavení tí, čo počúvajú Božie slovo a zachovávajú ho.“

Chceme sa venovať téme bl. Alfonza Mária – ako formátorka, ktorá je ženou evanjelia a je ženou počúvajúcou Pánov hlas…

Pane Ježišu, v istom momente života každá z nás dostala pozvanie nasledovať ťa v rehoľnom živote, s ponukou, dať sa inšpirovať bl. Alfonzou Máriou. Odvtedy kráčame v jej stopách a nasávame jej ducha. Preto keď sa chceme zorientovať v nejakom probléme, tak spontánne obraciame svoj pohľad aj k nej, prvej sestre a prvej formátorke, v presvedčení, že nám má čo dnes povedať.

V tejto úvahe sa chceme priblížiť k Tebe, ktorý neustále formuješ naše srdce. Chceme sa dať Tebou formovať a chceme do svojej formácie pozvať aj bl. Alfonzu Máriu, tú, ktorá sa úplne nechala formovať Tebou a tak sa spontánne pretvárala na opravdivú formátorku iných podľa Tvojho ducha.

 

pokračovať v čítaní…